onsdag den 22. juni 2016

Klan 2.0 indtager Midt-Sjælland og Susåen

Så har Klan 2.0 igen været på togt!

Denne gang gik turen sydpå – nærmere bestemt Susåen. Susåen skulle bekæmpes i kano og vi var bar’ parat til at tænde op under kedlerne og gi’ den gazzz.

Det skulle så vise sig at det ikke umiddelbart var en walk-over-affære men derimod en rigtig hård øvelse for de hårdt prøvede hipster spejdere fra København…. Deres leder havde valgt at hele åen skulle gennemtrawles i dens fulde længde. Kanoudlejeren kiggede også skeptisk på spejderne da de påstod at de skulle igennem åen på en lørdag/søndag (do not listen to the locals…)

Usandsynlig mange sving, flot natur, alverdens landbrugsdyr, to gudeskønne søer med blikstille vand, skov og marskområde senere landede vi på den lejrplads som vi havde udset os. På kortet var det kun afstanden mellem tommelfinger og langefingeren som udgjorde længden på det stykke vi skulle padle – i virkeligheden blev det til 8 stive timer i alu-baljer førend vi kunne kapitulere på lejrpladsen den første dag J En fa….. flot og smuk første dag på vandet!

Nu var det tid til få bygget en storslået lejrplads op og få lavet et gedigen bål, så den hjemmebragte gris kunne grilles. Klassisk ret over bål – mørbrad og asparges rullet kærligt ind i bacon samt tilbehør – jo, det er dejlig mad, når man er ude i det fri og solen skinner og bålet knitrer. Efter maden var det tid til aktiviteter. Alle havde hjemmefra fundet på en overraskelse som skulle præsenteres for de andre undervejs på turen. Til aften-aktivitet var der hovedbasket, smeltet kæmpe chokoladeskildpadder samt i den mere dramatiske ende, en gengivelse af Pearl Harbor angrebet (udført med stanniol, sugerør og papirsflyvere). Jo, der var gang i den rundt om bålet den aften. Til sidst var der ikke mere brænde og så var det naturligt at drille ind i teltet og få sovet lidt.
 Næste dag blev lejren pakket sammen og vi fik placeret os i kanoerne igen. Det var umiddelbart ikke en behagelig oplevelse. Popos’en var øm efter at havde siddet i alu-baljen i 8 timer, så et eller andet sted føltes det langt til Næstved som var endestationen…

Til gengæld viste Susåen sig igen fra sin fineste side og leverede smukke naturoplevelser og ikke mindst naturbilleder på nethinden. Undervejs fik vi talt om alle livets store problemstillinger som der nu er tid til, når man ikke kan rende væk fra kanoen…. Til sidst landede vi i Næstved hen på dagen og fik afleverede kanoerne retur til udlejer.

Vi gjorde det! På trods af skeptiske miner, ømme arme, dårlige jokes kom vi alligevel igennem hel åen på et døgn+

En fed tur og nogle fede oplevelser – helt klart noget som vi kan anbefale til andre.

Med hævet pagaj!

Klan 2.0

/Christoffer